stoevsen.dk - opskrifter





 


Stegt torsk
m/ sød balsamico og basilikumfrit
4 personer
     
           
             
  450 g torskefileter
2 spsk mel
olie til stegning
4 store håndfulde spinat(babyspinat)
1 løg
1 fed hviløg

Sød balsamico:
1 dl mørk balsamico
2 spsk. honning
citronsaft

Basilikumfrit:
1 bundt basilikum
olie til fritering

 


     

 

Vend torskefileterne i mel og brun dem på en hed pande med smurt olie. Sørg for, at olien er varm, så fisken får en flot stegeskorpe. Brun fisken godt af, og steg fileterne færdig i ovnen i cirka 8 minutter ved 100 grader.

Skyl spinaten grundigt og tør den på et viskestykke eller i en salatslynge. Hak løgene. Kom smør i en gryde sammen med et helt fed hvidløg. Lad smørret bruse op og vend spinat og hakkede løg i smørret. Spinaten skal kun lige vendes og og derefter lægges på et stykke bagepapir til afdrypning. Hvidløget fjernes helt, da det kun skal bruges til at give smag.

Kom balsamicoen i en gryde, kog ned til det halve og tilsæt honningen. Lad det bruse op igen og kog blandingen lidt, inden den smages til med citronsaft.

Basilikumblade friteres i lidt hed olie i en gryde eller på en pande. Pas på, når de kommer i olien, det kan godt sprutte lidt. Lad bladene dryppe af på et stykke bagepapir. 

Anret fisken på en tallerken ovenpå spinaten, basilikumblade lægges ovenpå. Balsamicosoven dyppes fint rundt om.

       
           
 

 

 

 

opskrifter