stoevsen.dk - opskrifter





 


Torsk bagt med 
jordskok/svampe-tapanade
     
           
             
  Torskefilet
1 løg
10 stk champignon
4 jordskokker
3 dl fiskefond
1 dl hvidvin
1,5 dl fløde
1 tsk tomatkoncentrat
4 tomater
1 dl rasp
25 g smør
salt
peber
olie
spidskål
 


     

 

Jordskok/svampe-tapanade:
Skræl og vask champignoner, jordskokker og løg. Skær dem i meget fine tern og sautér dem i en gryde med lidt olie i ca. 2 min. Hæld det over i en skål og lad det køle af i nogle minutter. Gerne i køleskab. Tilsæt herefter blødt smør og rasp til det binder sammen og krydre med salt og peber. 

Torskefilet: 
I et fad smurt med lidt olie anrettes torsken i portionsstykker, der er lige tykke over det hele. Krydr med salt og peber og fordel tapanaden oven på portionsstykkerne. Bages i ovnen i 10-15 min. ved 200 grader. 

Tomatsauce: 
Fiskefond og hvidvin koges ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det reducerer til en passende konsistens (kan også jævnes med lidt maizena). Tilsæt tomatkoncentrat og kødet fra 4 tomater (uden kerner) skåret i små tern.

Bund af spidskål: 
Spidskålet snittes i strimler og sauteres i en gryde med lidt smør og 1 spsk vand. Krydr med salt og peber. 

Servering:
Torskestykke lægges oven på bund af spidskål. Saucen anrettes rundt om.


 
       
           
 

 

 

 

opskrifter