stoevsen.dk - opskrifter





 


Torsk fra Vesterhavet
m/ Cox Orange-æble og bacon
6 personer
     
           
             
  torskefileter, ca. 150 g pr person
2-3 Cox Orange-æbler
250 g bacon
frisk peberrod
persille

Til fiskecremesaucen:
1 dl fiskefond
piskefløde, cirka 1/4 liter evt lidt mere
1 citron
salt og peber
sennep


Start med at lave fiskecremesauce:
Kog fiskefonden ind til det halve (jeg plejer at lave en kraftig fiskebouillon med fiskebouillon-pulver fra Oscar, som får lov at stå og koge lidt ind). Tilsæt fløden og lad det småsimre lidt.
Tilsæt saften fra en citron - syren i citronsaften vil få saucen til at jævne, når den begynder at koge igen. Smag til med salt og peber, og tilsæt lidt sennep (cirka 1 tsk eller lidt mere), så den smager godt.
Saucen kan fint laves på forhånd og stilles i køleskab inden brug.

- - -
Puds torskefileterne af og del dem i pæne ensartede stykker. Krydr med salt og peber. Læg dem i et fad, som er smurt let med olie. Dæk dem til og lad dem trække i køleskab i et par timer.

- - -
Forbered i øvrigt følgende:
Steg bacon i små tern til de er sprøde.
Skræl peberroden og høvl dem på rivejernet.
Hak persillen.

- - -
Tilbered fisken: Varm ovnen til 160 grader. Bag torsken i ovnen i fadet, ca 8-10 minutter.

Varm saucen op. Skræl æblerne og skær dem i fine både. Vend æblestykkerne i saucen.

Fordel æble-sennepssaucen på tallerkener. Læg torsken på midten. Drys med bacon og dekorer med peberrod og persille. 
Spis brød til!


     

 



       
           
 

 

 

 

opskrifter