stoevsen.dk - opskrifter





 


Tiramisukage m/ lime
10 personer
     
           
             
  HAR ALDRIG PRØVET AT LAVE DEN, MEN DET LYDER LÆKKERT...


     

 


Bisquit-bund:
4 æg
125 g rørsukker
50 g mel
60 g kakao

Kaffesirup:
3 dl stærk, varm kaffe
3/4 dl cognac
3/4 dl Kahlua el. Marsala
75 g brun farin

Mascapone-creme:
400 g Mascapone
3 blade husblas
1 dl piskefløde
finthakket skal af 2 limefrugter
3 past. æggeblommer
35 g flormelis
50 g mørk, god chokolade
 

Lav først bunden:
pisk æg og sukker sammen på høj hastighed i 20 minutter!
Sigt mel og kakao sammen og vend forsigtigt melblandingen i æggesnapsen lidt ad gangen.
For en springform (24 cm) med smør og bagepapir. Hæld massen i og bag i ca 25 minutter ved 200 gr.
Afkøl bunden. Når den er kold skæres toppen (det tynde skind) fra, og bunden lægges tilbage i formen.

Til siruppen røres alle ingredienser sammen i den varme kaffe. Pisk til sukkeret er smeltet.
Siruppen hældes over bunden, så den bliver meget fugtig.

Pisk mascaponen en smule glat i en skål.
Udblød husblas grundigt med koldt vand og pres den godt bagefter. Lun fløden og smelt husblassen i den varme fløde.
Rør limeskal i fløden.
Pisk æggeblommer til en stiv æggesnaps sammen med flormelis. 
Rør den varme fløde med mascaponen og pisk indtil mascaponen er nærmest opløst. Køl massen til den er nærmest kold.
Pisk 1/3 af æggesnapsen i mascaponen, men pisk ikke for meget, så skiller den! Vend forsigtigt resten i sammen med chokoladen.
Vær opmærksom på, at chokoladen ikke tilsættes så tidligt, at den smelter i cremen.

Fyld nu cremen på bunden, og sæt kagen på køl i nogle timer, inden den serveres.

Før servering, drys med revet chokolade el. kakao ovenpå kagen.
 
       
           
 

 

 

 

opskrifter