stoevsen.dk - opskrifter





 


Græsk Stifado
4 personer
     
           
             
  Ca. 600-700 g skært oksekød eller kalvekød, gerne i store stykker
3-4 dl rødvin
1 dåse hakkede tomater
3-4 fed hvidløg, hakket
2 laurbærblade
Rosmarin
1½ tsk kanel
½ dl vineddike (el. alm. eddike)
4-8 løg (afhængig af størrelse) 

 


     

 

Brun kødet i gryde, hæld i rødvinen.
Tilsæt de hakkede tomater, hvidløg, rosmarin, kanel, salt og peber samt laurbærbladene.
Pil løg og bevar dem hele (er de meget store kan de deles i to), læg dem i gryden og tilsæt vineddiken.

Tilsæt vand, cirka 2 dl - eller så meget så det dækker, og så kødet kan koge mørt på svag varme i cirka 60 minutter afhængig af kødstykkernes størrelse.

Server med ris (ovnstegte kartofler i både kan også være et alternativ), græsk salat eller tomatsalat samt lækkert brød.
 
       
           
 

 

 

 

opskrifter