stoevsen.dk - opskrifter





 


Saint-Emilion 
også kendt som "klæg-kage"
- frit efter Claus Meyers originalopskrift
     
           
             
  250 g makroner 
cognac 

Chokoladecreme: 
250 g mørk chokolade 
150 g smør 
4 æggeblommer (pasteuriseret)
6 æggehvider (pasteuriseret)
1 spk citronsaft 
1 knsp salt 
40 g melis 
 
 


     

 

Knus makronerne og stænk dem med cognac

Lav derefter chokoladecreme: 
Hak chokoladen, smelt den over vandbad. 
Tag skålen op og tilsæt det bløde smør. Pisk grundigt. Pisk æggeblommer i. 

Lad massen køle af (ikke i køleskab), til den er tyktflydende. 

Pisk æggehviderne skummende med citronsaft og salt. Tilsæt halvvejs sukkeret og pisk æggehviderne meget stive. 

Vend æggehviderne i chokolademassen. 

Samling: 
Kagen kan med fordel samles i en springform. Pensl formen med olie.
Læg skiftevis makroner og chokoladecreme i. Start med bund af makroner og slut af med et lag chokoladecremen. 
Lav 'streger' i chokoladecremen med en gaffel som pynt!

Stil desserten i køleskab i mindst et par timer, gerne flere, inden servering. Tag den ud af køleskab, lige inden servering, så er den nemmest at skære ud.
  
       
           
 

 

 

 

opskrifter