stoevsen.dk - opskrifter





 


Lillis nøddekage med chokolademousse      
           
             
  Bunde:
150 g hasselnøddekerner
150 g sukker
2 bægre pasteuriserede æggehvider

Chokolademousse:
150 g god mørk chokolade (60-70%)
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
40 g sukker
2 spsk cognac
2½ dl piskefløde

Overtræk:
50 g mørk chokolade
 
 


     

 

Afmærk på 2 stykker bagepapir en cirkel på cirka 22 cm i diameter (som springformen).

Blend nødderne fint, og vend dem med 3/4 af sukkeret. Pisk hviderne næsten stive og tilsæt resten af sukkeret og pisk videre, til de er helt stive. Vend forsigtigt nødde- og sukkerblandingen i.

Smør dejen ud i de afmærkede felter i et jævnt lag. Bag bundene en for en ved 200 grader i cirka 20 minutter, til de er lyst gyldne og gennembagte. Afkøl helt. Læg den ene bund i springformen, hvor formens bund er beklædt med bagepapir, der er sat fast i ringen.

Hak chokoladen fint og smelt den over svagt vandbad. Pisk æggeblommer helt lyse med sukkeret. Afkøl chokoladen let og vend den med æggene. Smag til med cognac. Pisk fløden til skum, og vend først en tredjedel af flødeskummet i chokolademassen. Vend derefter chokolademassen lidt efter lidt i flødeskummet, til en jævn og lufttig mousse.

Fordel moussen over bunden i formen. Læg den anden bund over og stil kagen i fryseren, til den har sat sig; mindst 6 timer og gerne natten over.

Smelt resten af chokoladen over vandbad og dryp den i striber eller tern over den frosne kage. Stil evt. kagen tilbage i fryseren, men stil den under alle omstændigheder i køleskabet en time før servering.
 
       
           
 

 

 

 

opskrifter