stoevsen.dk - opskrifter





 


Fyldt svinemørbrad
m/ æbler, bacon og soltørret  tomat
4 personer
     
           
             
  1 stor svinemørbrad 
1 æble i tern 
75 g bacon i tern 
20 g soltørrede tomater i olie, skåret i tern 
salt 
peber 

Sauce: 
2 rødløg 
smør til stegning 
3 dl appelsinjuice 
3 dl hønsefond 
salt 
peber 
 
 


     

 

Mørbraden afpudses, og der skæres et snit ned igennem den, uden at skære helt igennem. Bank med håndfladen til mørbraden er ensartet flad. 
 
Steg bacon på en varm pande uden fedtstof. Kom æbletern og soltørrede tomater i og sauter i 2 minutter. 
 
Fordel fyldet på mørbraden. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bøj hver ende ind og rul kødet sammen. Snør rullen sammen med kødsnor. Sørg så vidt muligt for at mørbradrullen er lige tyk over det hele. 

Mørbraden brunes på alle sider i smør på en stegepande. Steger videre i ovnen ved 160 grader i ca. 30 minutter. Lad mørbraden hvile tildækket i ca. 15 minutter inden udskæring. 

Tag kødsnoren af og skær kødet i 1 1/2 cm tykke skiver.

Saucen :
Varm smørret op i en gryde. Kom rødløgsringe i og sauter uden at de bliver brune. Kom appelsinjuice ved og lad det koge godt op, inden hønsefonden tilsættes. Lad det hele koge igennem i ca. 15 minutter. 
Smag til med salt og peber. Hæld stegeskyen fra mørbraden og kom det i saucen. Jævn hele balladen og server varm!

Tilbehør:
Foruden kartofler er Bønnesalat m/ kapers og parmasan godt til.


       
           
 

 

 

 

opskrifter