stoevsen.dk - opskrifter





 


Chokoladekage
med nougatovertræk
     
           
             
  125 gram smør
3 dl sukker
1 dl kakao
2 tsk vaniljesukker
2 æg
2 dl hvedemed

Overtræk:
150 gram blød nougat
30 gram piskefløde
 
 


     

 

Smelt smør i en gryde og tag den fra varmen. 
Rør sukker, kakao og vaniljesukker i. 
Rør æggene i - et ad gangen. 
Rør melet i til sidst.

Kom dejen i en springform, hvor bunden er beklædt med bagapapir og siderne er penslet med olie eller margarine.

Kagen bages præcis 20 minutter ved 175 grader nederst i ovnen. Vigtigt at den ikke får mere, ellers mister kagen sin dessertagtige konsistens.

Overtræk: Varm piskefløde op og smelt nougaten i fløden. Rør sammen til en ensartet tyk masse, som smøres over den afkølede kage.
Stil kagen i køleskab før servering. Egner sig godt til portionsanretning.


       
           
 

 

 

 

opskrifter