stoevsen.dk - opskrifter





 


Steffens brunkager (som faktisk blev helt ok)      
           
             
  250 g smør
250 g sukker
125 g lys sirup
100 g mandler
1-2 tsk kanel
1 tsk stødt nellike
Stødt ingefær
1 3/4 tsk potaske
1-2 appelsiner (skallen)
475 g hvedemel

Sådan gør du:
Smør, sukker og sirup varmes godt op i en gryde. 

Mandler smuttes og hakkes. Sammen med kanel og nellike kommes de i gryden. Riv skrællen af appelsin og kom det i. 

Sluk for blusset, og lade blandingen køle en lille smule, før potasken (som er opløst i lidt lunkent vand) og melet røres i. Pas på med ikke at komme for meget mel i.

Del dejen i 3 portioner og rul dem til pølser, som pakkes ind i film og lægges i køleskab eller fryser til dagen efter.

Skæres i ultratynde skiver og lægges på plader med bagepapir, bages 6-8 minutter ved 180 grader.


     

 



       
           
 

 

 

 

opskrifter