stoevsen.dk - opskrifter





 


Nytårssalat med bananblomst 
og vandspinat
4 personer
     
           
             
  Ingredienser:
  • 12 tigerrejer
  • ½ rød Chili
  • 1 bananblomst (kan købes i kinesiske butikker, fx købmanden på hjørnet af Stampesgade og Reventlowsgade)
  • Saften fra 1 citron
  • 100g (=½ bdt.) vandspinat - også kaldet “Chinese convolvulus” eller “Morning glory” (Rau Mong); (kan købes i kinesiske butikker, fx købmanden på hjørnet af Stampesgade og Reventlowsgade)
  • 1 bdt. mynte
  • 1 dl. salte peanuts 

Dressing blandes af: 

  • Saften fra 1 lime
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. frisk kværnet sort peber


     

 

Sådan gør du:
  1. Kog rejerne i letsaltet vand i 3 min. Pil dem, men lad halespidsen sidde, så man har noget at holde fast i. 
     
  2. Bananblomsten pilles fra hinanden. De yderste 2-3 blade smides ud. De små lange blomster, der er imellem bladene, smides også ud. Resten af bladene skæres i helt tynde strimler og lægges i en skål med saften fra 1 citron og koldt vand (så bananblomsten ikke bliver brun). 
     
  3. Pil bladene af vandspinaten og smid dem ud. Skyl stænglerne og skær dem på skrå i tynde strimler. Skyl og hak mynten. Skær chili i tynde skiver. Hak de salte peanuts groft. 
     
  4. Tag bananblomsten op af vandet og lad vandet dryppe af. Bland bananblomst, vandspinat, mynte og peanuts. Vend blandingen i dressingen. Pynt med rejer og chili. 

       
           
 

 

 

 

opskrifter