Queen Mary 2 i Helsingør 30. maj 2011 

RMS Queen Mary 2. Legendarisk kæmpeskib fra britiske Cunard Line på besøg i Helsingør, hvor det lå for anker i Øresund. 

Queen Mary 2 var ved søsætningen i 2003 verdens største passagerskib - det længste, bredeste og højeste. Men skibet blev tre år senere overgået af Freedom of the Seas fra Royal Caribbean International, som i 2009 blev overgået af Oasis of the Seas og senere Allure of the Seas.

Fakta: Bygget i Saint Nazaire i Frankrig, søsat i 2003. Jomfrurejse januar 2004.
Længe: 345 meter, bredde 41 meter, 151.400 ton. Plads til 3.056 passagerer.
Læs mere i Wikipedia

Se særligt website der hylder og beskriver Queen Mary 2

 

Queen Mary 2 er bygget primært til at krydse Atlanterhavet mellem USA og Storbritannien, og derfor er det designet anderledes end almindelige store krydstogtskibe. Det er kraftigere bygget med op til 40% mere stål end i standard krydstogtskibe og kan sejle hurtigere. 

Skibets redningsbåde er placeret højere end det almindeligvis ville være tilfældet på et stort krydstogtskib. Ifølge skibets konstruktører er den høje placering nødvendig, fordi skibet på sin rejse over Atlanterhavet skal kunne modstå ganske høje bølger. Derfor er der givet dispensation til at placere båddækket på det der svarer til 9.-dæks højde. 

To-tallet i Queen Mary 2 indikerer, at navnet skal udtales "Queen Mary to" og ikke "Queen Mary den anden". Det skyldes, at skibet er det andet Cunard-skib, der bærer navnet Queen Mary. Det første blev søsat i 1934 og xxx
Har siden 1968 ligget opbragt i Los Angeles, hvor det fungerer som hotelskib. Læs mere om RMS Queen Mary (1)


Helsingør, 30. maj 2011


     
 

 

stoevsen langelinie